Špagete s umakom od mljevenog mesa

Danas vam donosim recept za jedno jednostavno ali nadasve fino jelo. Kombinacija mljevenog mesa i tjestenine za mene predstavlja jedno od nekoliko najdražih jela i često ga spremam. Sprema se u svega pola sata do 45 minuta tako da je vrlo malo vremena potrebno za pripremu ove delicije. 


Ovo je jedan od recepata iz majčine bilježnice kojem se uvijek vrlo rado vratim. Mogla bih ovakvu kombinaciju jesti bez problema svaki tjedan i svi koji me poznaju se čude kako mi ne dosadi. I ja se to nekad pitam, ali očito gurmanu jedan od najdražih specijaliteta nikad ne može dosaditi :).


Sastojci:

  • luk (jedan obavezno, a može i više)
  • malo ulja
  • slatka crvena paprika (oko 4 žličice)
  • mljeveno meso (količina mesa prema želji)
  • voda
  • začini: sol, vegeta, papar
  • žlica ajvara
  • brašno
  • špagete 


Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno i popržite ga na malo ulja da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
Nakon što luk porumeni dodajte slatku začinsku papriku, u količini od 3-5 žličica.
Dodajte vodu i mljeveno meso pa sve zajedno dinstajte oko 30 minuta uz povremeno dolijevanje vode.


Nakon nekih pola sata, dodajte začine: sol, vegetu i papar, u količinama prema želji.
Dodajte i jednu žlicu ajvara u umak.
Da bi umak dobio na gustoći, malo brašna razmutite u malo vode i preko cjedila ga ulijte u umak.


Ostavite da umak proključa i probajte da li možda treba dodati još začina.
Ako je umak pregust dodajte još malo vode, a u slučaju da je umak prerijedak može se ponoviti postupak s brašnom i vodom.

Na samom kraju preostaje još samo skuhati špagete u vreloj osoljenoj vodi. Skuhane špagete ocijedite, isperite pod mlazom tople vode i stavite ih na mrvicu otopljenog ulja ako želite da vam se ne bi lijepile.
I to je to, jelo se može poslužiti :).






Dobar tek!

0 komentara :